Razvoj

Najinovativnije kompanije na svetu

U svetu brzog tempa, kompanije moraju ostati relevantne kako bi opstale. Zbog toga je kompaniama sve važnije stavljati naglasak na inovacije.

Među prvih deset kompanija po inovativnosti su: “Apple”, “Alphabet”, “Amazon”, “Microsoft”, “Samsung”, “Huawei”, “Alibaba”, “IBM”, “Sony”, “Facebook”. Zanimljivo je da je kompanija “Tesla” na 11.mestu po inovativnosti, prenosi Blic.     

Ovaj spisak prikazuje najinovativnije kompanije u 2020. godini, na osnovu istraživanja Boston Consulting Group (BCG). Kompanije su rangirane prema sledeće četiri varijable:

1. globalna svest: broj glasova svih inovativnih direktora;

2. stručna recenzija u industriji: broj glasova svih direktora u industriji kojom se kompanija bavi;

3. poremećaji u industriji: indeks raznolikosti za merenje glasova među industrijama;

4. stvaranje vrednosti: ukupni povrat po akciji.

BCG rangira najinovativnije kompanije od 2005. godine. Kad razmišljate o inovativnim kompanijama, Volmart verovatno neće biti na vrhu popisa. Međutim, maloprodajni div stigao je na 13. mesto, što znači da je u odnosu na 2019. godinu napredovao 29 mesta. Volmart je uložio značajne napore u svoju e-trgovinu i višekanalnu ponudu.

Ulaganje u inovacije na kraju je vrlo isplativo, kompanije koje su investirale 1,4 puta više u inovacije imale su četiri puta veću prodaju novih proizvoda.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!