Društvo

Najčitanije knjige u izdanju Arhipelaga u 2022.

U godini u kojoj je obeležio 15 godina od osnivanja Arhipelag je povećao broj prodatih primeraka knjiga na godišnjem nivou, kao i broj prodajnih mesta u Srbiji i regionu na kojima čitaoci mogu da nađu knjige u izdanju Arhipelaga. U toku 2022. godine značajno se povećao i broj članova Kluba čitalaca Arhipelag.

Među najčitanijim knjigama Arhipelaga u 2022. godini nalaze se tri knjige Danila Kiša: Iz prepiske, Rani jadi i Enciklopedija mrtvih, potom istoriografska studija ruskog istoričara Olega Hlevnjuka Staljin. Život jednog vođe, roman Jelene Lengold Lakonogi dan, dve knjige Ljudmile Ulicke, roman Zaista kuga i knjiga priča O telu duše, dve knjige priča Mihajla Pantića Priče o piscima i Nijedna od sedam.

Zatim, dve knjige Srđana V. Tešina, roman Mokrinske hronike i knjiga priča za decu i „razmažene roditelje“ Luka kaže, istorijski roman Nikole Moravčevića o Stefanu Nemanji Veliki župan, knjiga slovenačke teoretičarke Renate Salecl Čovek je čoveku virus, studija italijanskog istoričara Eđidija Ivetića Istorija Jadrana, roman Nine Savčić U lancima, roman Vladimira Jaćimovića Povratak na Zejrek, antologija Priče o Danilu Kišu, čiji je priređivač pisac Milenko Stojčić, roman Janija Virka Ljubav u vazduhu, knjiga pesama Tanje Stupar Trifunović Zmijštak, kao i Antologija savremene rumunske priče koju je priredila Oana Hergenreter.

 

Izdavačka kuća Arhipelaghttp://www.arhipelag.rs

Izdavačka kuća Arhipelag je aktivan kulturni i izdavački projekat zasnovan na visokim kriterijumima u izboru knjiga, standardima profesionalnog izdavaštva, uređivački profilisanim bibliotekama, kao i na interaktivnom odnosu sa čitaocima.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!