Društvo

Nagrada „Neven“ uručena Jasminki Petrović

Nagrada „Neven“, u organizaciji „Prijatelja dece Srbije“ uručena je u Narodnom muzeju Srbije Jasminki Petrović za knjigu „100 lica stolica” u izdanju „Kreativnog centra“.

Dodela književne nagrade „Neven“ prilika je za afirmaciju autora za decu u protekloj godini i da se ukaže na to koliko je stvaralaštvo za decu važno za razvoj svakog deteta i društva u celini.

Najbolji ilustrator je Boris Kuzmanović, za ilustraciju knjige „Babaroga“, čiji je izdavač, takođe, „Kreativni centar“.

Nagrada „Dobra igračka“,  pripala je proizvođaču „Revolucija - Igra si ti“, za igračku „Iznebuha planeta: efekat leptira”.

Žiri u čijem sastavu su bili profesori pedagogoje, psihologzi i vaspitači,  u  obrazloženju je naveo da je reč o igrački u obliku knjige, čija se vrednost najviše ogleda u pozivu na provođenje više kvalitetnog vremena dece i odraslih.

Sve igračke kao i knjige koje su pristigle na ovogodišnji 67 konkurs nagrade „Neven“, biće poklonjene vrtićima u seoskim sredinama.

U ime domaćina prisutnima se obratila direktorka Narodnog muzeja Srbije, Bojana Borić Brešković, izvršna direktorka Organizacije „Prijatelji dece Srbije“ Iva Eraković, predsednici žirija Jelena Panić Maraš i Dragana Purešević, kao i dobitnici nagrada.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!