Finansijske usluge

Nagrada CFO 2018. godine pripala Saši Mlađenoviću iz kompanije Karin Komerc MD

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) je 13. decembra u hotelu Marriott organizovalo dodelu nagrade za finansijskog direktora godine.

Nagradu za finansijskog direktora godine je dobio Saša Mlađenović iz kompanije Karin Komerc MD.

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) je jedina strukovna asocijacija, koja okuplja finansijske direktore i rukovodioce sektora finansija na teritoriji Republike Srbije. Udruženje je osnovano 2014. godine u Beogradu, sa ciljem povezivanja finansijskih direktora i podsticanja njihovog profesionalnog razvoja. Članovi UFDS upravljaju finansijama u kompanijama koje ostvaruju 5 milijardi EUR prihoda i zapošljavaju 46.000 ljudi.

"Ovo je veliko priznanje za mene, jer dolazi od kompetentnog žirija i stručnih kolega čije mišljenje izuzetno cenim i uvažavam. Nakon dvanaest godina požrtvovanog rada i svakodnevnog usavršavanja, usledila je ova prestižna nagrada. Pored lične i profesionalne satisfakcije, ovo je i veliki podstrek da budem još bolji i uspešniji u svom poslu", rekao je dobitnik ovogodišnje nagrade Saša Mlađenović, finansijski direktor kompanije Karin Komerc MD.

„Cilj izbora CFO-a godine je da se podigne svest domaće javnosti o važnosti finansijske struke i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja. Posebno nam je zadovoljstvo što je ovogodišnja nagrada pripala Saši Mlađenoviću koji je sproveo finansijsku konsolidaciju kompanije Karin Komerc MD, koja je danas jedan od tržišnih lidera u oblasti građevinarstva u Srbiji”, rekla je članica UO UFDS-a, Mina Janjić.

„Izrazito nam je zadovoljstvo što izborom najkvalitetnijeg finansijskog direktora promovišemo finansijsku struku i dobru praksu u sektoru finansija. Usled brojnih izazova u domaćoj privredi, naredne aktivnosti Udruženja će biti usmerene na razmenu iskustava iz prakse, regionalnu saradnju, unapređenje poreske politike i poslovnog ambijenta, ali i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja.“, rekao je menadžer UFDS-a Aleksandar Plavšin.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!