Projekti

Na Perwoll Fashion Week-u najmlađi kreirali majice za Novaka Đokovića

Maštovitost i originalnost u dizajniranju pokazali su i najmlađi posetioci ovogodišnjeg Perwoll Fashion Week-a. Oni su u okviru zajedničkog projekta Fondacije Novak Đoković i Belgrade Fashion Week, “BFW kreativni karavan”, kreirali dres za našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.

Saradnja BFW i Fondacije Novak Đoković započela je upravo kako bi se podržao projekat „Školice života“ koji za cilj ima da deci pruži priliku za bolji život.

 „Zamislila sam da ovaj dres bude beo, da na sebi ima krokodila i srce, i da na njemu piše Srbija. Srce na dresu znači da Novak Đoković podržava Srbiju šta god dobro da uradi za decu“, oduševljeno je podelila svoje utiske Petra, jedna od učesnica radionice.

Zajednički projekat osmišljen je sa ciljem da decu podstakne da zadrže svoju prirodnost i posebnost u izražaju, negujući kod njih prave vrednosti.

„Crtanje predstavlja najveći deo dečijeg stvaralaštva u ranom uzrastu i aktivnost u kojoj mališani veoma uživaju. Zbog toga nam je zanimljivo dok ih gledamo kako kreiraju i nadamo se da će već na prvoj ovakvoj radionici biti prepoznati mladi umetnici i talenti, koje ćemo nastaviti da negujemo i razvijamo. Naš partner, Belgrade Fashion Week, je  pokazao veliku spremnost da svojom kreativnošću i dobrim idejama doprinese da unapredimo projekat „Školice života“ koji je izuzetno značajan za fondaciju“, rekla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Poznato je da Perwoll Fashion Week kontinuirano podržava mlade talente, pomaže im da dodatno razviju svoju kreativnost i da se lakše afirmišu u umetničkom svetu.

 „Želimo da ovaj karavan krene iz Beograda, širom  Srbije, i da u okviru ”Školica života” organizujemo slične radionice. Ideja je i da iz svega ovoga kasnije možda izađe i neka kolekcija” rekao je Nenad Radujević, direktor Modnog studija Click i osnivač prvog "Fashion Week"-a.

Nakon završene radionice, svi radovi bili su izloženi u prostoru Belexpo centra. 

 

Foto: Perwoll Fashion Week PR tim

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!