Razvoj

Monitori za gejmere i profesionalce

Nova serija LG monitora donosi veoma različito iskustvo – ultrawide 34“ monitor namenjen gejmerima i klasičan 32“ monitor namenjen profesionalcima i poklonicima multimedije.

LG je veoma dobro poznat po izuzetno kvalitetnim monitorima koji pokrivaju izuzetno široku ciljnu grupu potencijalnih kupaca. Ovaj put nam stižu dva modela koji naizgled imaju jasna usmerenja, ali to ne znači da se ne mogu upotrebljavati i u neke specifične svrhe. Naime, reč je o monitorima koji stižu pod oznakama 34UC89G i 32UD59-B. Iza kompleksnih i pomalo komplikovanih nomenklatura se u stvari kriju monitor standardne razmere od 16:9 i dijagonale 32 inča (potonji, čija oznaka počinje brojem 32), odnosno ultra-široki 34-inčni monitor dijagonale 34 inča sa odnosom stranica od 21:9.


Novi 34UC89G je monitor namenjen prevashodno igračkoj populaciji. Ovaj 34-inčni model odlikuje rezolucija od 2560 x 1080 tačaka, takoreći „razvučeni“ Full HD. Dobra strana takvog pristupa u kategoriji u kojoj se ipak češće sreće rezolucija od 3440 x 1440 tačaka jeste što je broj piksela koji treba poterati relativno mali, pa zbog toga korisnik može da očekuje više frejmova u igrama. Takođe, to znači da ne mora da očajava kada je grafika u pitanju, budući da će i neki GTX 1060 biti sasvim dovoljan kao dugoročno rešenje sa sasvim zadovoljavajućim performansama.

Naime, 34UC89G je doneo podršku za  monitor sa G-Sync podrškom. Monitor se odlikuje IPS panelom i generalno dobrim karakteristikama. Na uglovima imamo slučaj blagog probijanja pozadinskog osvetljenja, odnosno popularni „IPS glow“, ali to nije ništa neuobičajeno, naročito za monitore širokih stranica. 

Dizajn monitora je odličan, sa crnim i crvenim površinama koje deluju i uglađeno i agresivno, donoseći pravu meru za jedan gejming setap. Konektivnost je zadovoljavajuća, sa DisplayPort, HDMI i audio konektorima. Sa odnosom stranica od 21:9, koji je prirodan za holivudske filmove, 34UC89G je itekako primenljiv i u domenu multimedije.

 
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!