Svet građevinarstva-nekretnina

Momirović: Rokovi za izgradnju Moravskog koridora biće ispoštovani, MGSI rešava sve dozvole po ubrzanom postupku

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem održao je radni sastanak sa predstavnicima konzorcijuma “Behtel Enka” koju je predvodio Stuart E. DŽons, predsednik za regionalne i korporativne poslove, u cilju ubrzavanja realizacije nacionalnog projekta – izgradnje Moravskog koridora.

“Usaglasili smo aktivnosti, koje su neophodne da se projekat realizuje shodno dogovorenoj dinamici i ciljevima. Kamp je postavljen i u toku je dolazak stranih radnika, za čije pravovremeno dobijanje radnih viza smo već kontaktirali nadležna ministarstva, i obezbedili ubrzanu proceduru. Trenutno su u realizaciji radovi na izgradnji mosta preko Jovanovačke reke i pruge kod Ćićevca, koji će biti dug približno 500 metara. Što se tiče izdavanja građevinskih dozvola i eksproprijacije, naše ministarstvo će da radi dan i noć da se realizuje po hitnom postupku”, rekao je ministar Momirović i naglasio da je Moravski koridor jedan od najvažnijih putnih pravaca u Srbiji”.

“To će biti prvi digitalni auto-put u našoj zemlji, pošto će celom svojom dužinom imati najsavremeniju telekomunikacionu infrastrukturu. Izgradnjom ove saobraćajnice biće povećana dostupnost opštinskim centrima, privrednim zonama i turističkim destinacijama.  Tokom izgradnje ovog auto-puta, koji se gradi za maksimalnu dozvoljenu brzinu od 130 kilometara na čas, biće izgrađeno ukupno 11 petlji i 130 ostalih objekata, od čega 71 most, 23 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 31 propust. Biće to veličanstveni putni pravac, na ponos budućim pokolenjima“, naveo je Momirović.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!