Prodaja

“MK Grupa” zainteresovana za preuzimanje 41,7 odsto slovenačke kompanije “Sava”

Srpski biznismen Miodrag Kostić, odnosno njegova MK Grupa, zainteresovan je za preuzimanje 41,7 posto udela u slovenačkoj kompaniji "Sava".

Taj udeo je od 2016. godine u vlasništvu američkog fonda Jork, a pored njega najveći vlasnik "Save" je država koja preko Slovenskog državnog holdinga kontroliše 45 posto udela.

"Sava" preko svoje kompanije "Sava turizem" ima u vlasništvu hotele na Bledu, Terme 3000, lečilište u Radencima, Terme Ptuj, Terme Banovci i Hotele Bernardin.

Kostić je vlasnik hotela Kempinski na slovenačkoj obali, a predao je i ponudu za preuzimanje šest Istrabencovih hotela u Portorožu. U Sloveniji u vlasništvu ima i “Gorenjsku banku”, kao i udeo u Aerodromu Portorož.

"Kako se čini, Kostić je uspeo da spreči 'Savu' da potpuno ovlada Hotelima Bernardin, a ljubljanski Dnevnik piše kako "Sava" zajedno s državnim blokom nije uspela da premaši prag neophodan za istiskivanje malih deoničara iz hotelske grupacije. Kostić preko “Gorenjske banke” drži devet posto udela u Hotelima Bernardin”, prenosi Seebiz.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!