Svet građevinarstva-nekretnina

Milovanović, direktor “Energoprojekta”: Kompanija će biti upropašćena ako je preuzme Bojović

Generalni direktor “Energoprojekta” Vladimir Milovanović rekao je da će, ako firma Dobroslava Bojovića “Napred razvoj” i s njom povezana preduzeća, preuzmu “Energoprojekt holding” to biti katastrofa i početak kraja tog beogradskog preduzeća.

On je za agenciju Beta rekao da Nadzorni odbor i ceo menadžmet “Energoprojekta” smatra da će Bojović, kao novi većinski vlasnik, uništiti “Energoprojekt” posle 66 godina postojanja i uspešnog poslovanja. "Bojović će upropastiti “Energoprojekt” zbog karaktera ljudi i firmi, koje žele da ga preuzmu i krajnje sumnjivih poslovnih aktivnosti tih firmi. Oni ne umeju ni svojim firmama da upravljaju i rukovode, a kamoli sistemom kakav je “Energoprojekt", rekao je Milovanovića.

Komisija za hartije od vrednosti je, prema njegovim rečima, utvrdila 16. juna da su Dobroslav Bojović, njegova firma “Napred razvoj” a.d. i s njim povezane firme “Montinvest propertis” d.o.o., “Jopag AG” iz Švajcarske i GP “Napred” vlasnici 35,32 odsto akcija “Energoprojekt holding”, da su prikrivali svoju povezanost i da su imali nameru da obmanu sve ostale akcionare “Energoprojekta”, među kojima je i Republika Srbija koja poseduje 33,48 odsto akcija.

Milovanović je rekao da je Komisija naložila Bojoviću i povezanim firmama da u zakonskom roku daju ponudu za preuzimanje “Energoprojekt holding”, “Energoprojekt Entela” i “Energoprojekt Garanta”. "Suprotno svom nalazu i mišljenju, ista ta Komisja je ovim povezanim licima, ipak, odobrila prošle nedelje ponudu za preuzimanje preostalih 64,68 odsto akcija “Energoprojekt holding”, oslobađajući tu udruženu grupu firmi da ponudom obuhvati i dva zavisna društva holdinga", rekao je Milovanović.

Rukovodstvo “Energoprojekta”, prema njegovim rečima, očekuje da reaguju neka od nadležnih institucija, pre svega Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, a krivične prijave podnete su protiv Bojovića i Vitomira Perića, koji je direktor “Jopaga” i preduzeća koja su učestvovala u kupovini akcija.Izvor: Beta

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!