Razvoj

Miloš Nenezić izabran za predsednika Unije poslodavaca Srbije

Unija poslodavaca Srbije je 11. decembra 2017. godine, održala XVII sednicu Skupštine, pod sloganom "Konkurentnost i zapošljavanje".

Na Skupštini je funkciju predsednika Unije poslodavaca Srbije zvanično preuzeo Miloš Nenezić, diplomirani ekonomista i generalni direktor TRAYAL Korporacije A.D. Kruševac, koji je u svom bogatom profesionalnom iskustvu prošao sve stepenice uspešnog privrednika, o čemu pored velikih rezultata svedoče i mnogobrojne zaslužene nagrade i priznanja. 

Gospodin Nenezić je u prethodnom periodu obavljao funkciju zamenika predsednika Unije Nebojše Atanackovića, koga je, po odluci Predsedništva Unije od 6. novembra 2017. godine, i nasledio na ovoj funkciji.

Prilikom svečane inauguracije, novi predsednik je izneo svoj program rada i viziju Unije poslodavaca Srbije, kao vodeće organizacije poslodavaca u regionu, zaključivši da je jako udruženje poslodavaca zamajac jakoj i održivoj privredi Srbije.

Predsednik je istakao, da ova vizija doprinosi jačanju Srbije, i da se ista može ostvariti samo zajedničkim delovanjem sa drugim socijalnim partnerom - sindikatima i Vladom Republike Srbije. 

Skupština je prihvatila program rada i dala jednoglasnu podršku novom predsedniku Unije, sa zaključkom da Unija mora biti inicijator održivog privrednog razvoja zasnovanog na privatnom sektoru, aktivan činilac u izgradnji pravne države i kreiranju zakonodavnog ambijenta afirmativnog za privredu i promoter standarda dobrog upravljanja i društvene odgovornosti pravnih subjekata.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!