Finansijske usluge

Milijarder Džordž Soros batalio akcije Apple-a i Snap-a, kupuje udeo u Amazonu i Microsoftu

Investicioni fond Džordža Sorosa je u poslednjem kvartalu odbacio akcije u „Apple“-u i „Snap“-u, i istovremeno smanjio udeo u drugim velikim tehnološkim gigantima, kao što su „Facebook“ i „Twitter“, pokazuju nedavno objavljeni podaci o poslovanju.

Sorošev hedž fond je prodao 1.700 akcija „Apple“-a, i 1,55 miliona vredne akcije „Snap“-a u septembru, što je obrisalo udeo hedž fonda u obe kompanije, pokazuju podaci američke Komisije za hartije od vrednosti i razmene, objavljene u utorak.

Važno je napomenuti da je imovina fonda u „Apple“u bila relativno mala, te da je, u utorak imala tržišnu vrednost od samo 291.278 dolara.

S druge strane, udeo u kompaniji „Snap“ je bio nemerljivo veći, pa je 1,55 miliona akcija imalo ukupnu vrednost od 19,48 miliona dolara, na zatvaranju, u utorak.

Situaciju u „Snap“-u oslikava tržište medveda, o čemu najbolje govori pad vrednosti akcija ove kompanije od 48 odsto, od izlaska na berzu u martu ove godine.

„Soros Fund Management“ je takođe smanjio svoj udeo u vlasništvu „Twitter“-a sa 5.700 akcija, ali je pritom zadržao 18.400 akcija ove društvene mreže.  Kada je reč o „Facebook“-u, Soros je u poslednjem kvartalu odbacio 367.262 akcije ovog giganta i zadržao 109.451 dionica najpopularnije društvene mreže.

Međutim, poznati milijarder nije izgubio interesovanje za sva imena iz tehnološkog sektora. Naime,  Soros je povećao svoj udeo u „Microsoft“-u od 99.000 akcija i „Amazon“-u za 2.500 akcija.

Sorosev hedž fond je, takođe, prodao akcije u kompaniji  „Apple“, za razliku od Vorena Bafeta koji je uvećao svoj udeo u vlasništvu nad ovom kompanijom, zahvaljujući pozitivnim izveštajima investitora i stručnjaka, koji predviđaju svetlu budućnost i porast vrednosti akcija kompanije, zahvaljujući novom modelu iPhone X.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!