Svet građevinarstva-nekretnina

Mihajlović u vanrednoj kontroli: Radnika nema nigde

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović bila je u vanrednoj kontroli gradilišta izgradnje mosta preko Save kod Ostružnice na obilaznici oko Beograda, pola sata pre kraja radnog vremena i konstatovala "da radnika nema nigde".

U saopštenju se navodi da je investitor radova "Putevi Srbije", a izvođač austrijska kompanija "Štrabag" i domaća "Mostogradnja".

"Sada je 16 časova, u izveštajima piše da je radno vreme na ovom gradilištu svakog dana do 16,30 časova, ali ponovo vidim da radnika nigde nema. Umesto da ovde bude najmanje 100 radnika, nema gotovo nikog", rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da je država za ovaj most izdvojila 3,5 milijardi dinara i da "izvođači moraju da se uozbilje", saopštilo je Ministarstvo.

"Verujem da izvođači imaju po nekoliko gradilišta na kojima paralelno rade, ali radovi na ovom mostu ne smeju da trpe, jer se ovo plaća novcem građana Srbije. Most mora da se završi u roku, a kako vidim, već sada je jasno da ne može biti završen do proleća sledeće godine. Ako to hoćemo, onda radnika mora da bude više", naglasila je Mihajlović.

Izvor: N1

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!