Prodaja

“Meta” se ne povlači iz Evrope

Nedavno se pojavila vest da kompanija “Meta”, zbog problema sa evropskim propisima oko transfera ličnih podataka između EU i Sjedinjenih Američkih Država, namerava da ugasi Facebook i Instagram na području EU.

Sada iz te kompanije stiže umirujuća vest da ne nameravaju da ugase svoje servise u Evropi.

U saopštenju navode da su informacije o njihovoj navodnoj pretnji napuštanjem Evrope neistinite: “Nemamo nikakvu želju da se povučemo iz Evrope”, navoe, prenosi portal capital.

Razlozi koju su doveli do širenja ovih informacija nalaze se u njihovim poslovnim izveštajima koje su, kao kompanija čijim se deonicama javno trguje na berzi, obavezni da objave.

Takođe su dužni javnost da upozore na potencijalne rizike u poslovanju, a kao jedan od rizika nabrojali su i probleme oko mehanizma transfera podataka između EU i SAD-a koje su predstavili kao pretnju njihovom pružanju usluga evropskim korisnicima i celokupnom poslovanju u Evropi.

Trenutno se čini da međunarodni transfer podataka nije njihova najveća briga. Vrednost kompanije pala je u jednom danu za gotovo 240 miliona dolara, registrovali su drastičan pad broja korisnika, a TikTok im opasno preti.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!