Trgovina

Mere predostrožnosti kompanije DM i izmenjeno radno vreme u DM drogerijama

U skladu sa novim merama Vlade Republike Srbije o ograničenju kretanja građana u cilju suzbijanja i sprečavanja širenja korona virusa (COVID-19), sve dm drogerije u zemlji će radnim danima i vikendom raditi po izmenjenom radnom vremenu. Sve detalje o aktuelnom radnom vremenu možete da pronađete na zvaničnom sajtu kompanije www.dm.rs

„Kompanija dm drogerie markt u svom asortimanu sugrađanima nudi veliki broj proizvoda koji su namenjeni zadovoljenju svakodnevnih potreba, kao što su hrana i nega za bebe, organska hrana,  specijalna hrana i dodaci ishrani, proizvodi za higijenu, kao i proizvodi za negu tela i proizvodi za domaćinstvo. U skladu sa tim će naše drogerije nastaviti sa radom u narednom periodu, samo sa izmenjenim, odnosno skraćenim radnim vremenom. Radi preduzimanja svih mera predostrožnosti, savetujemo građane da se pridržavaju preporuka u koje spadaju pojačana higijena ruku, držanje na obeleženom rastojanju u drogerijama, po mogućstvu, plaćanje platnim karticama umesto gotovinom“, izjavila je Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm drogerie markt Srbija i Severna Makedonija.

U cilju očuvanja javnog zdravlja, kompanija dm drogerie markt će nastaviti da posluje ispunjavajući preporučene higijenske standarde koji podrazumevaju i pojačano održavanje redovne dezinfekcije u svim prodajnim objektima, logističkom centru i centrali. Pored toga, kompanija je u drogerijama ukinula korišćenje testera i povukla sve štampane materijale, obeležila sigurnu razdaljinu između kupaca i postavila obaveštenja sa preporukama i merama prevencije koje su propisane radi sprečavanja širenja korona virusa. Zaposleni u dm drogerijama, kako bi se svima obezbedila dodatna zaštita, nose rukavice tokom rada. Kompanija planira i uvođenje dodatnih preventivnih mera za kupce i zaposlene, kao što su zaštitne pregrade na kasama i slično.

„Do sada smo imali odličnu saradnju sa nadležnim organima i domaćim partnerima, kako bismo podigli mere bezbednosti i dugoročno obezbedili redovno snabdevanje svih dm prodajnih objekata“, istakla je Alexandra Olivera Korichi.

Zaposlenima iz različitih administrativnih sektora kompanije je pružena mogućnost da rade od kuće putem IT uređaja, a svi sastanci će se do daljnjeg obavljati putem video poziva, e-maila ili telefona. Sva poslovna putovanja, sastanci i edukacije su blagovremeno odloženi.

„Apelujemo na kupce da ostanu odgovorni i vode računa o sebi i drugima. Do sada je naša poslovna vodilja bila da kao društvo zajedno možemo sve, te verujemo da ćemo svi zajedno pokazati solidarnost u ovim izazovnim okolnostima sa kojima se suočavamo“, zaključuje direktorka kompanije dm Srbija i Severna Makedonija.

U Srbiji dm trenutno broji tačno 100 drogerija u 28 gradova, a kompanija će radno vreme filijala pravovremeno ažurirati u skladu s novim odlukama nadležnih institucija.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!