Proizvodnja hrane i pića

“Mekdonalds” će udvostručiti broj restorana u Kini

Američki lanac brze hrane “Mekdonalds” saopštio je da će gotovo udvostručiti broj restorana u Kini u narednih pet godina. “Mekdonalds” će se fokusirati na međunarodna tržišta zbog usporavanja prodaje u SAD.

Lanac čuvenih burgera sa sedištem u Ilinoisu otvoriće 2.000 restorana pored postojećih 2.500 u Kini, s ciljem da svaki od njih ostvari dvocifrenom rast prodaje u narednih pet godina, navodi se u saopštenju “Mekdonaldsa”, a prenosi agencija AFP.

Konkretno, kompanija planira "napad" na gradove u unutrašnjosti zemlje, u kojima očekuje da će do tada biti pozicionirano 45 odsto svih njenih restorana u Kini. Više od 75 procenata “Mek”-ovih restorana će nuditi dostavu hrane na adresu poručioca.

Kompanija je, takođe, navela u saopštenju da je finalizovala strateško partnerstvo sa kineskim konglomeratom “Citic” i američkom investicionom firmom “Karlajl grupom”, sa kojima je osnovala zajedničku firmu, koja će raditi kao franšiza u narednih 20 godina u kontinentalnoj Kini i Hong Kongu.

"Kina će uskoro postati naše najveće tržište van Sedinjenih Država", rekao je “Mekdonalds”-ov predsednik i izvršni direktor Stiv Isterbruk, prenosi francuska agencija.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!