Trgovina

Matić TC "Merkator" kupio za 46 miliona evra, deo sredstava ide na podmirenje dugova

Kompanija "MPC grupa" Petra Matića i holandskog investicionog fonda “Centurio venture capital B.V.” postala je vlasnik tržnog centra "Merkator Beograd" u Novom Beogradu za 46 miliona evra.

Prema informacijama do kojih je došao list “Večernje novosti”, određenim delom dobijenih para biće podmireni krediti kompanije "Merkator" bankama, a ostatak će otići za obaveze koje ova trgovinska kuća ima prema dobavljačima.

Komisija za zaštitu konkurencije je odobrila kompaniji MPC preuzimanje i koncentraciju na "tržištu upravljanja i raspolaganja maloprodajnim prostorom". Ovu transakciju su potvrdili i u kompaniji "Merkator S":

“Poslovne operacije kompanije "Merkator S" potpuno su transparentne, što će biti i pomenuta, ukoliko dođe do realizacije posla. Istina je da postoji mogućnost prodaje "Merkator centra" na Novom Beogradu, u cilju koncentracije finansijskih sredstava kompanije u korporativni biznis kompanije "Merkator S", odnosno u maloprodaju.

Zvanično iz "Merkatora S" nisu hteli da obelodane za koliko je prodat tržni centar u Novom Beogradu. Ističu da je to deo strategije "Merkator grupe" koja je usvojena 2014. godine, a što je bio i sastavni deo plana restrukturiranja ove kompanije iz aprila ove godine.

"MPC grupa" poznata je po gradnji i upravljanju nekretninama. Tako upravljaju kvadratima "Ušće šoping centra", "Imo autlet centra", kao i poslovnim prostorima koje izdaje u užem centru Beograda - "H&M", stambeni objekat Oaza i nekoliko tržnih centara u Srbiji.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!