Hardver

Logitech i HTC najavili tastaturu za virtuelnu realnost

Novi projekat kompanija Logitech i HTC napravljen je da uvede tastaturu u virtuelni svet, budući da svi oni koji su pokušali da kucaju, a dok na sebi imaju neki komad VR opreme, znaju koliko to može da bude teško.

Tako je Logitech predstavio BRIDGE SDK, koja će služiti da developerima olakša procese implementiranja tastature i tekstualnih zapisa u VR aplikacije.

Paket, koji će koštati 150 dolara, trenutno je dizajniran samo za HTC Vive, te uključuje Logitech G gaming tastaturu, dodatak koji olakšava tačno postavljanje Vive Tracker-a na tastaturi, te potrebnog softvera koji će učiniti da sve zajedno funkcioniše, navodi se na sajtu PC Press.

Logitech već neko vreme eksperimentiše sa virtuelnom realnošću, te je već anketirao različite developere kako bi otkrio šta smatraju važnim kada je ova tema u pitanju.

Prema navodima Vincenta Tuckera, direktora za inovacije i strategiju u kompaniji Logitech, VR otvara nove mogućnosti u okviru funkcionalnosti tastatura, a u slučajevima kada je unošenje teksta neophodno, ali način ne deluje prirodno.

Logitech planira da isporuči 50 developer kitova u prvoj turi, a zainteresovani mogu da se jave do 16. novembra. Ukoliko bude dovoljno zainteresovanih posle ove početne faze testiranja i odobravanja VR tastature, biće proizvedeno još jedinica.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!