Proizvodnja hrane i pića

“Lavazza” kupuje australijski “Blue Pod Coffee”

Italijanski proizvođač kafe “Lavazza” objavio je da namerava da kupi australijsku kompaniju “Blue Pod Coffee”, nastavljajući tako niz akvizicija kojima nastoji da znatno poveća obim poslovanja na globalnom nivou.

Nakon francuskog brenda “Carte Noire” i danskog “Merrilda” kompanija “Lavazza” je prošle godine kupila i kanadskog proizvođača organske kafe “Kickin Horse”, francuski ESP i italijansku firmu za proizvodnju kapsula i mašina za kafu Nims.

“Blue Pod Coffee Co.” u poslednjh deset godina je bio ekskluzivni distributer “Lavazzinih” aparata za espresso i kapsula u Australiji, u kojoj ta italijanska grupa posluje već 30 godina.

U martu je glavni izvršni direktor italijanske kompanije Antonio Baravalle rekao da će se grupa ove godine fokusirati na organski rast, nakon što su u 2017. godini ostvarili prihode od dve milijarde evra, povećavši iz za 6,3 odsto u odnosu na period godinu dana ranije.

U “Lavazzi” nisu odmah bili dostupni za ocene o mogućem uticaju najnovije akvizicije na prihode, kao ni o njenoj vrednosti. „Operacija je deo strategije internacionalizacije koju grupa sprovodi i potvrđuje važnost Australije kao ključnog tržišta", navodi se u saopštenju kompanije.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!