Saobraćaj i transport

“Kvantas” – do 2022. godine od Sidneja do Londona direktan let bez presedanja

Australijski “Kvantas” je predstavio planove za najduži direktni komercijalni let u svetu. Ovaj let će, kako kaže, biti "vrhunac globalne avijacije", nakon što je objavio da je ostvario zdrav godišnji neto profit zahvaljujući snažnom domaćem tržištu.

Firma, koja se nada da će do 2022. godine bez presedanja leteti od Australije do Londona i Njujorka, zabeležila je manji godišnji neto profit za 17,2 odsto, u iznosu od 852 miliona australijskih dolara (673 miliona američkih dolara) nakon rekordnih rezultata prošle godine, izveštava agencija AFP.

Generalni direktor kompanije Alen Džojs je otkrio ambiciozne planove “Kvantasa” o uspostavljanju direktnih letova od istočne obale Australije do Evrope, kao glavni poduhvat avio-kompanije nazvan "Projekat Sanrajz".

"Kvantas će postaviti izazov i “Erbasu” i “Boingu” da do 2022. godine isporuče avion, koji može da obavlja redovne direktne letove na primer od Sidneja do Londona, od Brizbejna do Pariza, od Melburna do Njujorka bez presedanja i pod punim opterećenjem", rekao je on.

On je dodao da će direktni let od Sidneja do Londona u dužini od 17.000 kilometara, trajati do četiri sata, umesto sadašnjih nešto više od 24 sata s presedanjima. Trenutno najduži direktni komercijalni let ima kompanija “Katar Ervejz” na liniji Doha-Ouklend, koji premošćuje razdaljinu od 14.535 kilometara za nešto više od 16 sati.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!