Svet građevinarstva-nekretnina

Kompleks “Porto Budva” koštaće 50 miliona evra

U okviru turističkog kompleksa “Porto Budva” predviđena je izgradnja 18 hiljada kvadrata stambeno-poslovnog prostora i osam hiljada kvadrata poslovnog prostora.

Opština Budva nakon deset meseci čekanja izdala je građevinsku dozvolu kosovsko-crnogorskoj kompaniji “Alart Centar” za gradnju luksuznog kompleksa “Porto Budva” pored Staroga grada.

Kompanija poduzetnika Nasera Ramaja i Alena Sijarića pre toga uplatila je četiri miliona evra za komunalne troškove, a budući da su sve platili odjednom dobili su popust od 20 odsto, pišu Vijesti. Predviđena je izgradnja 18 hiljada kvadrata stambeno-poslovnog prostora i osam hiljada kvadrata poslovnog prostora, na 6.000 kvadratnih metara zemljišnog kompleksa. Sada “Alart Centar” ima dozvolu za gradnju svih faza kompleksa, jer je kompanija ranije dobila dozvolu za gradnju podzemnih garažnih prostora i radovi su počeli u aprilu 2016. godine. Projektom je predviđena gradnja trgovačkog centara na dve etaže i osam spratova stambenog dela, spa-centra i ostalih sadržaja.

Stambeno-poslovni kompleks “Porto Budva” koštaće više od 50 miliona evra, a kompanija je već uložila deset miliona evra. Gotovo pola stanova i poslovnih prostora već je prodato i uknjiženo u katastar. Iz “Alart Centra” su rekli da su zadovoljni izdavanjem dozvole i da će intenzivirati građevinske radove. Vlasnici apartmana u kompleksu “Porto Budva” imaće osiguranu uslugu iznajmljivanja apartmana u turističke svrhe. Otvaranje kompleksa planira se za turističku sezonu 2019. godine. 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!