Razvoj

Kompanija najbogatijeg Evropljanina povećala prihode

Najveći svetski proizvođač luksuzne robe LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) objavio je da je povećao prihode.

Prihodi su 28 odsto veći u prvom polugodištu u odnosu na isti period godinu ranije, pri čemu su svi segmenti poslovanja ostvarili rast prihoda.

Neto dobit kompanije je u prvoj polovini godine porasla na 6,53 milijarde evra, u odnosu na 5,30 milijardi evra u istom periodu prošle godine.

Kompaniju kontroliše Francuz Bernar Arno (73), koji je sa imovinom vrednom skoro 158 milijardi dolara, najbogatiji Evropljanin, po Forbsu. Arno je, po Forbsovoj listi milijardera u realnom vremenu, drugi najbogatiji čovek na svetu, iza Amerikanca Ilona Maska, čije je bogatstvo procenjeno na 255,2 milijarde dolara, prenosi B92.

Ukupni prihodi njegove kompanije su u prvom polugodištu porasli na 36,73 milijardi evra, u odnosu na 28,67 milijardi evra u istom prošlogodišnjem razdoblju. Prihodi u segmentu vina i jakih alkoholnih pića porasli su za 23 odsto u odnosu na prvu polovinu 2021. godine, na 3,33 milijarde evra, a modnih i proizvoda od kože za 31 odsto, na 18,14 milijardi evra.

Segment parfema i kozmetike povećao je prihode za 20 odsto, na 3,62 milijarde evra, a satova i nakita za 22 odsto, na 4,91 milijardu evra prošle godine.

U segmentu selektivne maloprodaje prihodi su u polugodišnjem razdoblju na godišnjem nivou porasli za 30 posto, na 6,63 milijarde evra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!