Agro svet

Kompanija JTI u Senti pustila u rad novu proizvodnu liniju

Kompanija “Japan Tabacco International” (JTI), u Senti, pustila u rad novu proizvodnu liniju za pakovanje cigareta. Vrednost investicije tri miliona dolara.

JTI u Srbiji posluje od 2006, kada je kupio Duvansku industriju u Senti. Ta kompanija spada među najuspešnije u našoj zemlji, i jedina je inostrana kompanija koja otkupljuje domaći duvan.

Fabriku u Senti obišli su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Ana Brnabić je naglasila da je u Srbiji sve veći broj japanskih investicija. Ona se zahvalila JTI kompaniji što je u našoj zemlji prepoznala potencijal za ulaganje i pouzdanog i predvidivog partnera. Brnabić je još dodala da je JTI jedna od pet kompanija koje najviše uplaćuju u budžet Srbije, i izrazila uverenje da će novi pogon dati dodatni prohod.

Mirović je izjavio da je JTI od dolaska na srpsko tržište, investirala 180 miliona dolara. "Za nas je najvažnije da je dolazak JTI u Srbiju značio otvaranje velikog broja sigurnih i dobro plaćenih radnih mesta za naše ljude", kazao je Mirović i dodao da je ta kompanija mobilisala još veći broj domaćih proizvođača duvana, koji imaju siguran plasman, a time i izvesnu egzistenciju za sebe, svoje porodice i zaposlene, prenosi RTV.

Kako je rekao Mucuo Ivai, predsednik duvanske divizije JT grupe, fabrika u Senti je jedno od postrojenja sa najboljim učinkom na globalnom nivou. On je naveo da je novi pogon, koji je otvoren, još jedan korak napred u poslovanju u Srbiji.

Ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama se zahvalio Republičkoj i Pokrajinskoj vladi i opštini Senta na dosadašnjoj podršci. On je izrazio uverenje da će JTI dodatno razviti poslovanje i dati doprinos daljem razvoju Srbije u svima aspektima.

Ceremoniji puštanja u rad nove proizvodne linije i obeležavanja dve decenije poslovanja JTI na globalnom nivou prisustvovali su i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i predstavnici opštine Senta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!