Industrija

Kompanija “Amphenol” otvorila fabriku kablova za auto-industriju u Trsteniku

Fabrika kablova za auto-industriju „Amphenol Automotive Tesnology” otvorena je u Industrijskoj zoni u Trsteniku u kojoj će, kako je najavljeno, biti zaposleno 1.000 radnika.

Vrpcu su presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik i generalni direktor korporacije „Amphenol” Diter Ermantrut, a svečanom otvaranju prisustvovali su i direktorka fabrike u Trsteniku Jana Javorka i predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić.

Jedan od vodećih globalnih proizvođača elektronskih i optičkih konektora i kablovskih sistema u avgustu je otvorio pogon u nekadašnjem objektu trgovinskog preduzeća „Zapadna Morava”.
„Amphenol” trenutno ima 130 zaposlenih, a kako je ranije najavljivao predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić, u planu je da se, proširivanjem proizvodnje na 7.000 kvadratnih metara, sledeće godine zaposli 1.000 radnika.

Fabrika “Amphenol Automotive Tesnology” Trstenik je članica korporacije “Amphenol” koja je osnovana 1932. godine i danas ima oko 68.000 zaposlenih širom sveta, prenosi Beta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!