Proizvodnja hrane i pića

"Knjaz Miloš" i zvanično dobio novog vlasnika

Kompanija "Knjaz Miloš" u Aranđelovcu postala je deo porodice američkog "PepsiCo”-a i češkog proizvođača bezalkoholnih pića "Motoni 1873". U "Knjaz Milošu", koji je pre nekoliko godina promenio vlasnika, 800 zaposlenih proizvodi 30 marki pića, a posle ovog preuzimanja, aranđelovačka mineralna voda prodavaće se u 200 zemalja.

Knjaz je postao deo familije "PepsiCo”-a, u čijem sastavu je i "Starbucks sokovi", "Granini", čips "Leis".

Ugovor o prodaji, u ambasadi Češke u Beogradu, potpisali su vlasnik "Knjaz Miloša" Andrej Jovanović, direktor "Motonija" Alesandro Paskval i potpredsednik “PepsiCo”-a Kristof Gij. Od preuzimanja pre četiri godine od fonda "Mid Europa Partners"-a aranđelovačka firma je postala dva i po puta efikasnija i profitabilnija.

"Kad pričamo da se odričemo naših brendova na policama u Srbiji da to prelazi u strane ruke. Evo vam odgovor na to. Ja sam sa ‘Marbom‘ u Hrvatskoj bio 11. brend na polici koja je bila vezana za čipseve i slične proizvode. Oni su zvanično na poziciji broj jedan", rekao je Andrej Jovanović, vlasnik "Mid Europa Partners".

Doskorašnji vlasnik kompanije “Knjaz Miloš”kompanija "Mid Europa Partners" najavljuje da će novac od prodaje reinvestirati u "Imlek" i napraviti od njega najmoderniju mlekaru u svetu, prenosi RTS.

"Vidite da je logo “Knjaza Miloša” na vrhu naših proizvoda u svetu, jer je brend koji kvalitetom to zaslužuje. Kupili smo slične firme u Bugarskoj, Slovačkoj, Mađarskoj i trideset puta uvećali proizvodnju. Kada je reč o broju radnika nema otpuštanja, već samo većeg obima posla i više zaposlenih", naveo je Alesandro Paskvale, vlasnik "Matoni 1873".

Prema rečima direktora "PepsiCo”-a Kristofa Žilija, ta kompanija prodaje milijardu komada proizvoda dnevno širom sveta.

"Knjaz Miloš je bio regionalno najpoznatija mineralna voda. Neki regionalni brendovi ostaće regionalni, ali će mineralna voda biti svetski poznata, kao što je pepsi max kao i ostali inovativni proizvodi", istakao je Žili.

Knjaz je godišnje prihodovao 75 miliona evra.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!