Industrija

Kineski "Minth" ulaže 100 miliona evra u fabriku u Loznici

Predstavnici kineske kompanije “Minth” sastali su se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i najavili investicije u otvaranje fabrike iz oblasti automobilske industrije u Loznici.

Kompanija “Minth” će uložiti 100 miliona evra i otvoriti 1.000 radnih mesta. Ta grupa iz Hongkonga je zainteresovana i za grinfild investiciju u hotel.

Predstavnici kompanije obavestili su predsednika Vučića i o njihovom planu da godišnje pošalju 300 dece iz Loznice na školovanje i usavršavanje u Kinu.

Ova kompanija je jedan od svetskih lidera u oblasti dizajna, proizvodnje i prodaje kako strukturnih, tako i dekorativnih delova za automobile.

"Minth" proizvodi strukturne i dekorativne auto-delove i trguje njima. Tržišna vrednost deonica te firme se računa na 38,6 milijardi honkonških dolara, što je 4,28 milijardi evra.

“Minth” grupacija ima proizvodnju na više od 30 lokacija u Kini, na Tajlandu i u Meksiku. Izvozi u Australiju, Evropu, Severnu Ameriku, Japan i jugoistočnu Aziju. 

Kompanija snabdeva glavne proizvođače automobila, koji imaju više od 80 odsto udela na globalnom tržištu, prenosi Tanjug.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!