Društvo

Kina održala vojne vežbe blizu Korejskog poluostrva

Kineske vazdušne snage izvele su vojne vežbe u blizini Korejskog poluostrva, vežbajući odbranu od "iznenadnog napada" preko mora, saopštili su državni mediji te zemlje.

Vežbe su usledile nekoliko dana nakon što je Severna Koreja izvela svoj šesti i najsnažniji nuklearni test i time izazvala zabrinutost širom sveta da možda planira da izvede još testova, među kojima i testiranje rakete dalekog dometa.

Vežbe "nemaju na meti nikakav konkretan cilj ili državu", a bile su održane u okviru godišnjeg plana sa namerom jačanja sposobnosti posada, saopštilo je Ministarstvo odbrane Kine.

Kako agencija navodi, protivvazdušni odbrambeni bataljon izveo je vežbe u utorak ujutru u blizini Bohajskog zaliva u Žutom moru koji razdvaja Kinu od Korejskog poluostrva. Posada je na mesto vežbi pošla iz centralne Kine i odmah otpočela vežbe kako bi odgovorila na "iznenadni napad", simulirajući na taj način pravu borbu.

Nakon sve većih tenzija koje izazivaju akcije Severne Koreje, Južna Koreja i SAD su razmatrale raspoređivanje nosača aviona i strateških bombardera na Korejsko poluostrvo.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!