Industrija

Kina od Boinga naručuje avione u vrednosti od bilion dolara?

Proizvođač aviona Boing je predvideo zadivljujuću potražnju za novim avionima iz Kini u narednih 20 godina.

U najnovijem istraživanju tržišta, američki proizvođač je predvideo da će kineskim avio-kompanijama u narednih 20 godina biti potrebno više od 7.000 novih aviona.

Ta narudžbina će biti vredna više od jednog biliona dolara, ako se predviđanje pokaže tačno, i predstavlja rast od 6,3 odsto u poređenju sa prognozom Boinga napravljenom 2016. godine.

"Stabilan ekonomski rast Kine, značajna ulaganja u infrastrukturu, rastući poslovni modeli avio-kompanija i njihov razvoj podupiru ovu dugoročnu prognozu", rekao je Rendi Tinset, potpredsednik za marketing „Boing Komršal Erplejns"-a.

"Očekuje se da će veličina kineske flote rasti brzinom iznad svetskog proseka, a skoro 20 odsto novih svetskih zahteva za avionima će biti od avio-kompanija sa sedištem u Kini. Kinesko tržište putovanja nastavlja brzi rast prema 200 miliona putnika godišnje", rekao je Tinset "Sa novim tehnologijama, superiornim mogućnostima i naprednom efikasnošću, porodice 787 i 777 Iks će igrati ključnu ulogu u podršci zahtevima kineskog tržišta."

Boing, međutim, neće imati kinesko tržište samo za sebe. Osima starih konkurenata Erbasa, Bombardijera i Embraera, tu su i novi domaći kineski avioni kompanije COMAC, ARJ-21 i najnoviji model C919.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!