Svet građevinarstva-nekretnina

Kina gradi megaprojekat od 1,2 miliona kvadrata

Očekuje se da će zapanjujuća megastruktura od 1,12 miliona kvadratnih metara u kineskom gradu Čongingu otvoriti ove godine.

Ova megastruktura sastoji se od osam nebodera povezanih gigantskim nebeskim mostom.

Poznat kao deveti "horizontalni neboder", nebeski most, ili "Kristal“, smatra se jednim od najviših na svetu. Dug 300 metara, širok 32,5 metara i visok 26,5 metara.

Konstrukcija je ugrađena iznad četiri nebodera od 250 metara i povezuje dve susedne kule sa konzolnim mostovima. Noću, on se pretvara u ogroman svetlosni snop, koji osvetljava nebo uz pomoć uzbudljive svetlosne emisije.

Megaprojekt je razvila jedna od najvećih kompanija za nekretnine u Aziji, CapitaLand.

“Nakon šest godina izgradnje koristeći najsavremenije tehnologije inženjeringa, ponosni smo što možemo predstaviti u Rafls siti Čonqingu neverovatnu arhitektonsku formu koja podseća na snažno jedro koje ide ka istorijskom mestu Čaotianmenu”, rekao je Lukas Loh, predsednik kompanije CapitaLand.

Megaprojekat zauzima površinu od 9,2 hektara i sadrži trgovački centar od 235.000 kvadratnih metara, poslovne prostore, stambene apartmane, rezidencije i hotel.

Dva nebodera megaprojekta visoka su 350 metara i poznata kao najviši objekti Čongkina. Ostalih šest nebodera visoko je oko 250 metara. Ambiciozni projekat je strateški smešten na ušću reka Jangce i Jialing.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!