Projekti

Kako da kreirate sopstvenu chill out zonu

Mnogima od nas prečesto je nedostajalo vreme koje ćemo posvetiti samo sebi. Sticajem okolnosti poslednjih dana i nedelja čini se da ćemo imati dovoljno vremena za sebe, svoje misli i stvari, te ga valja pametno iskoristiti.

Kako biste ovo vreme učinili još opuštenijim, sledi nekoliko načina kako da se posvetite isključivo sebi i kreirate svoju chill out zonu, u kojoj ćete moći potpuno da se isključite.

1. Složićete se da većina relaksaciju i čiliranje uglavnom povezuje sa muzikom. A kako biste uživanje u muzici dodatno obogatili, a u isto vreme i bili kreativni, predlažemo da napravite svoje playliste! Napravite različite, za svako raspoloženje i priliku – opuštanje, rad, vežbanje, tako što ćete uvrstiti svoje omiljene izvođače i pesme, ali istraživanjem ćete možda saznati za neke nove i tako proširiti svoje vidike.

2. Takođe, napravite kutak u svom domu koji će biti samo vaš! Taj kutak, koji će biti prostor za uživanje sa samim sobom, može biti u dvorištu, na terasi, pored prozora ili jednostavno svoj postojeći prostor za opuštanje dodatno dekorišite i oplemenite. Preuredite taj prostor sa jastucima kako bi bilo udobnije za što duže izležavanje, a možete ga dodatno ukrasiti mirisnim svećama ili raznim cvećem. Ovaj kutak vam može poslužiti za bindžovanje serija, čitanje knjiga, slušanje podkasta ili jednostavno popodnevnu dremku.

3. Za savršen chill out u svom kutku, obavezan sastojak jeste šoljica omiljene kafe. Svi znamo da su trenuci opuštanja još slađi uz kafu punog, kremastog ukusa. Jedna baš takva je Insta Grand koja se veoma lako i brzo priprema i idealna je za popodnevno uživanje. Naša preporuka je Insta Grand 3in1, karakteristične kremaste strukture, kao i 2in1, za sve one koji uživaju u bogatom kafeno-mlečnom ukusu bez šećera. Insta Grand kafa dolazi u većim pakovanjima, što znači da svoje trenutke odmore možete ispuniti punom šoljom ove kremaste kafe.

 

4. Dobar način je da vreme sa sobom ispunite i fizičkom aktivnošću. To mogu biti jednostavne vežbe istezanja, one malo zahtevnije čija uputstva i savete možete da pronađete na Youtube-u ili se prepustite vežbama opuštanja popuj joge i meditacije. A dodatan savet jeste da se nakon ovih aktivnosti prepustite dugom i opuštajućem kupanju, koje možete obogatiti omiljenom kupkom, aromama i mehurićima.

5. Pored opuštanja, važno je da budete kreativni i aktivni. Zato posvetite određeno vreme i svom omiljenom hobiju, ili pronađite novi! To može na primer biti kuvanje, kojim ćete svakako dodatno ugoditi sebi i svojim čulima.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!