Industrija

"Jumko" ugovorio poslove za celu godinu, zapošljava nove radnike

Prvi put posle 20 godina "Jumko" iz Vranja ima ugovorene poslove i sigurnu realizaciju za celu predstojeću godinu, pa već pravi planove za 2019. i 2020. godinu, kaže generalni direktor kompanije Branislav Trajković i ističe da je lane realizacija za petinu bila veća u odnosu na 2016. godinu.

Izvoz je povećan za pet odsto, a najviše se poslovalo sa armijama Finske, Nemačke i Italije, kao i sa kupcima konca iz Švajcarske i Nemačke, pišu “Večernje novosti”.

Trajković tvrdi i to da "Jumko" odavno nije beležio ovako veliku realizaciju poslova, što će pratiti i povećanje broja zaposlenih, pa je već raspisan konkurs za prijem i do 150 novih radnika. Traže se tekstilci sa iskustvom, ali i oni koji će se tek obučavati.

Za 1. februar je najavljeno otvaranje novog pogona u Bujanovcu.

“To je istorijski događaj i za Vranje jer, pored sigurnog posla za 1.350 naših i još najmanje 500 radnika u kooperaciji, evo, planiramo nova zapošljavanja”, procenjuje Trajković.

Inače, strateški plan "Jumka" za ovu godinu je realizacija Unapred pripremljenog plana reorganizacije i formalan ulazak vranjske kompanije u sistem odbrambene industrije Srbije. Oba ova projekta se realizuju uz podršku Ministarstva odbrane i Vlade Srbije koja je krajem prošle godine usvojila plan kojim se svi državni poverioci "Jumka" pozivaju da konvertuju svoja potraživanja.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!