Industrija

"Jumko" otvorio pogon u Bujanovcu - proizvodi uniforme za vojsku

U Bujanovcu je otvoren pogon Pamučnog kombinata "Jumko" iz Vranja u kome se šiju uniforme za potrebe Vojske Srbije, a angažovana su 64 radnika.

Otvaranju je prisustvovao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je ocenio da je svako ulaganje u Vojsku Srbije "ulaganje u lokalnu zajednicu i privredu".

"Planira se i šivenje posebnih uniformi za pripadnike specijalnih snaga, vojne policije i izviđača", kazao je ministar dodajući da je tokom meseca već podeljeno 8.000 kompleta uniformi pripadnicima Vojske Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je rekao da je Ministarstvo odbrane dalo podršku u rešavanju statusa 11 strateških preduzeća, među kojima je i 'Jumko', kao i da je u proceduri izrada UPPR-a za tu kompaniju.  

"Otvaranje pogona u Bujanovcu će na pozitivan način delovati da se mere predviđene UPPR-om sprovedu u 'Jumku', a konačan cilj je da to preduzeće dugoročno radi, pre svega, za srpsku vojsku i policiju, ali i za druga tržišta", rekao je Stevanović.  

Stevanović je rekao i da je Ministarstvo privrede obezbedilo sredstva i tehnologiju da se proširi proizvodnja u "Jumkovom" pogonu "balistika" u Vranju, koji je otvoren pre šest meseci, a u kome se proizvode pancirni prsluci i druga zaštitna oprema.  

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!