Najava

Još mesec dana traju prijave za Sony World Photography Awards 2018.

Fotografi širom sveta imaju još mesec dana da se prijave za učešće na jedanaestom Sony World Photography Awards. Tim povodom, Svetska organizacija za fotografiju objavila je najnoviju selekciju tek pristiglih fotografija u Otvorenoj kategoriji.

Fotografije su dela autora iz čitavog sveta, i pokrivaju široku lepezu tema, od zapanjujućih snimaka iz vazduha do intimnih portreta i životinja u divljini.

Sony World Photography Awards jedno je od vodećih svetskih takmičenju u oblasti fotografije, dok su nagrađivani autori i oni koji su se našli u užem izboru za nagradu stekli globalnu popularnost i prepoznatljivost.

„Nemoguće je precеniti značaj ovog dostignuća za moju karijeru, globalno izveštavanje je bilo neverovatno, zapravo, interesovanje za moj rad kao direktan rezultat nagrade traje i dan-danas”, ističe fotograf Sajmon Batervort (Simon Butterworth).

Svi zainteresovani mogu se besplatno prijaviti na konkurs putem sajta www.worldphoto.org, a rokovi su:

- 4. januar 2018. godine - Takmičenje u otvorenoj kategoriji – izbor za najbolju pojedinačnu fotografiju u 10 kategorija;

- 4. januar 2018. godine - Takmičenje za mlade fotografe (12-19 godina) – najbolja pojedinačna fotografija;

- 4. januar 2018. godine - Takmičenje za Nacionalne nagrade – najbolje pojedinačne fotografije iz više od 60 zemalja prijavljene u otvorenoj kategoriji;

- 11. januar 2018. godine - Profesionalno takmičenje – u 10 kategorija, na osnovu poslate serije radova.

Stručni žiri koji će izvršiti selekciju radova iz navedenih kategorija čine: Majk Trou (Mike Trow), urednik fotografije britanskog magazina Vogue, u kategoriji profesionalnih radova, i Zelda Čitl (Zelda Cheatle), kustoskinja, u otvorenoj i nacionalnoj kategoriji, kao i u kategoriji mladi fotografi. Više informacija o žiriju za 2018. godinu možete pronaći na linku

Imena autora koji su ušli u uži izbor u svim kategorijama biće objavljena 28. februara 2018. godine. Pobednici u otvorenoj i kategoriji nacionalnih nagrada biće proglašeni 20. marta, dok će Fotograf godine i pobednici u profesionalnoj kategoriji biti poznati 19. aprila 2018. godine.

Nagrada za Fotografa godine iznosi 25.000 američkih dolara, dok će sveukupni pobednik Otvorene kategorije osvojiti 5.000 američkih dolara. Pobednike u svim kategorijama očekuje Sony oprema za digitalno snimanje, a pobednici profesionalne kategorije prisustvovaće Sony World Photography Awards večeri u Londonu u četvrtak, 19. aprila 2018. Prvoplasirane i fotografije iz užeg izbora biće predstavljene na izložbi od 20. aprila do 6. maja 2018. godine, u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu.

Listu svih kategorija i detaljnija objašnjenja istih možete pronaći na linku.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!