Projekti

Jedan radni sat Ilona Maska vredi neverovatnih 900.000 dolara

Jedan radni sat milijardera i inovatora Ilona Maska košta 900.000 dolara.

To su izračunali stručnjaci BI koji su uzeli u obzir njegovu desetogodišnju platu i podatak koji je sam izneo, a to je da radi 120 sati nedeljno.

Vrednost njegove kompanije “Tesla” porasla je prošle nedelje 11 odsto. Neki procenjuju da je Ilon Mask zaradio 1,43 milijarde dolara. U intervjuu za Njujork tajms Mask je govorio o svom radnom planu, a prijatelji mu već odavno govore da uzme odmor.

Slobodnu nedelju nije imao od 2001. godine kada je oboleo od malarije, a bilo je perioda kada po tri-četiri dana nije izlazio iz fabrike.

Mask je postao novi simbol za radoholičare jer je i na venčanju svog brata bio samo nekoliko sati i vratio se u kompaniju kako bi održao sastanke.

Činjenica je da je njegova vizija napravila od kompanije ono što je danas, ali njegov raspored naterao je sve da se pitaju koliko vredi sat vremena Ilona Maska i koliko bi on izgubio ukoliko bi otišao na odmor.

Pretpostavlja se da je Mask "težak" 23 milijarde dolara, jer se njegova primanja u SapceX-u ne znaju. S obzirom da radi u proseku 17 sati dnevno, a da je tokom 10 godina zaradio 55,8 milijardi dolara, to znači da mu sat vredi blizu 900.000 dolara, prenosi B92.

Ipak, on nema garancija za svoj prekovremeni rad, jer njegova plata zavisi od ishoda. Ukoliko ispuni plan predviđen ugovorom, onda platu može da očekuje, ukoliko ne, plate neće biti.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!