Industrija

Japanske automobilske kompanije obustavljaju proizvodnju u Indiji

Prodaja automobila u Indiji pala je u julu deveti mesec zaredom, zbog čega sve veći broj proizvođača vozila otpušta radnike i privremeno obustavlja proizvodnju.

Proizvođači automobila u Indiji tome pribegavaju kako bi održali troškove pod kontrolom.

Japanski proizvođač automobila “Toyota” i južnokorejski “Hyundai” poslednje su u nizu kompanija koje su najavile obustavu proizvodnje kako bi se izborile s padom prodaje.

Prodaja putničkih vozila u Indiji je pala u julu najbržim tempom u gotovo dve decenije.

Pad prodaje je pokrenuo veliko gašenje radnih mesta u indijskom automobilskom sektoru, pri čemu su mnoge kompanije bile prinuđene i na višednevno zatvaranje fabrika i ukidanje smena.

Indijska jedinica korporacije “Denso”, koja proizvodi pogonske i klimatizacione sisteme za automobile, otpustila je oko 350 privremeno zaposlenih u svojoj fabrici u Manesaru, na severu Indije, prenosi Tanjug.

Kompanija “Bellsonica”, koja je u vlasništvu najvećeg indijskog proizvođača automobila “Maruti Suzuki”-a, a proizvodi rezervoare za gorivo i kočione pločice, takođe je otpustila više od 350 radnika u Manesaru, kažu dva izvora.

Mediji su ranije ovog meseca objavili da su proizvođači automobila, komponenti i prodavci vozila u Indiji već ugasili 350.000 radnih mesta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!