Propisi

Izmenjena pravila nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

Predstavljamo izmene u novoj nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”.

Za učešće će biti potrebno poslati 10 fiskalnih računa ili slipova s minimalnim iznosom od 100 dinara.

Prvo izvlačenje u nagradnoj igri sa fiskalnim računima „Uzmi račun i pobedi“, koja će odlukom Vlade Srbije biti organizovana i ove godine, biće u martu.

Tačan nagradni fond još nije poznat, ali prema najavama, biće bogatiji od prošlogodišnjeg. Za stanove, automobile, putovanja i tehničku robu građani će se nadmetati slanjem koverata sa fiskalnim računima i slipovima.

"Za učešće u igri biće potrebno sakupiti 10 fiskalnih računa ili slipova na kojima će minimalan iznos biti 100 dinara. Prvo izvlačenje će biti u martu, a sakupljanje računa će početi ranije, tokom februara", kaže izvor blizak organizatorima nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

Ono što je ove godine novina u odnosu na prethodnu jeste to što će moći da se šalju u bilo kojoj koverti, odnosno neće biti podele besplatnih. I dalje važi da ime i prezime koje se nalazi na koverti mora biti osobe koja je punoletna.

Računi i slipovi ne smeju da se mešaju u istoj koverti.

Cilj nagradne igre, kako je saopštila Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije, jeste borba protiv sive ekonomije, koja je jedan je ekonomskih prioriteta Vlade.

"Imajući u vidu veliki uspeh prvog kruga, u kojem je, prema istraživanju Naled, učestvovalo gotovo 40 odsto građana i poslato više od 85 miliona računa, Vlada je usvojila zaključak o organizovanju novog ciklusa nagradne igre, jer je ocenjeno da je rekordni odziv znatno doprineo jačanju poreske kulture građana i privrede i izgradnji svesti o važnosti plaćanja poreza i odgovornog poslovanja za dobrobit celog društva", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!