Agro svet

Italijanska kompanija „Milagri“ zainteresovana za ulaganje u Sombor

Kompanija “Milagri” iz Italije zainteresovana je da u industrijskoj zoni u Somboru gradi pogone za prehrambenu industriju.

Naime, na adresu somborske gradske uprave prispelo je pismo o namerama kompanije „Milagri“ S.R.L., koja je u tom obraćanju navela da namerava da upravo u Somboru izgradi svoje pogone na parcelama u Industrijskoj zoni u ukupnoj površini od šest hektara. Italijani bi u prvoj fazi izgradili skladište, silose, sušare, a u drugoj fazi, ukoliko budu zadovoljni uslovima poslovanja, gradila bi se i postrojenja za preradu prehrambenih proizvoda.

Reagujući na tu najavu kompanije iz okoline grada Varezea, sa severozapada italijanske pokrajine Lombardije, somborska gradska skupština je donela odluku o obrazovanju radne grupe za izradu elaborata o opravdanosti otuđenja, izdavanja zemljišta po ceni nižoj od tržišne ili zakupnine bez naknade da bi ceo najavljeni projekat zainteresovanog italijanskog investitora mogao biti realizovan kroz novootvorenu kćerku-firmu „Agricola mas group”.

Inače, sam „Milagri“ S.R.L.  je kompanija formirana još 1986. godine, specijalizovana za uvoz poljoprivrednih proizvoda u Italiju, a odnedavno se bavi i proizvodnjom visokokvalitetnog drvenog peleta. Ukoliko do realizacije projekta dođe, to ne bi bio prvi kontakt italijanske firme sa srpskim tržištem, pošto se u svom uvozničkom portfoliju gotovo isključivo oslanja na kvalitetne proizvode iz Srbije, kada je u pitanju prometovanje kukuruza, dok žitarice za italijanske mlinove dobavlja prevashodno iz Francuske, Nemačke i ostalih zemalja EU, prenosi Dnevnik.

Osim toga, „Milagri“ S.R.L. je i veliki uvoznik organski proizvedenih žitarica, voća i povrća iz Španije, Poljske, Litvanije i Nemačke, pa bi koristi od pojave te kompanije na srpskom tržištu lako mogli imati i proizvođači poljoprivrednih proizvoda koji poseduju sertifikate organske proizvodnje.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!