Razvoj

Investitor spasava kompaniju “Thomas Cook” i 2.500 radnih mesta

Nezavisni lanac putničkih agencija “Hays Travel” kupiće sve poslovnice turoperatera "Thomas Cook" u Britaniji, čime će sačuvati potencijalno do 2.500 radnih mesta, saopštila je britanska stečajna služba.

Kompanija "Thomas Cook", najstarija putnička agencija u svetu, propala je prošlog meseca i otišla i prinudnu likvidaciju u Velikoj Britaniji.

Putnička agencija "Hays Travel" će preuzeti svih 555 prodajnih mesta i tražiće da ponovo angažuje bivše zaposlene u maloprodajnom poslovanju "Thomasa Cook"-a, navodi se u saopštenju britanske stečajne službe.

"Ovaj sporazum pruža mogućnosti za ponovno zapošljavanje značajnog broja bivših radnika kompanije “Thomas Cook” i obezbeđuje budućnost radnih mesta u maloprodaji", rekao je Džim Taker iz kompanije KPMG, prenosi B92.

"Hays Travel" je privatna kompanija, u zajedničkom vlasništvu generalnog direktora Džona Hejza i predsednice kompanije Irene Hejz.

Sedište kompanije, sa 40-godišnjim iskustvom u organizovanju putovanja, nalazi se u Sanderlendu na severoistoku Engleske, a kompanija je prošle godine dostigla promet od preko milijardu funti (1,22 milijarde dolara).

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!