Svet građevinarstva-nekretnina

IMMOFINANZ najavio postizanje nulte emisije gasova do 2040. godine

MOFINANZ će dati važan doprinos borbi protiv klimatskih promena svojom novom strategijom koja podrazumeva dostizanje neto nulte emisije štetnih gasova. Planovi predviđaju smanjenje svih emisija gasova sa efektom staklene bašte za 60% do 2030. godine, a do 2040. godine kompanija nastoji da bude bez emisija u celom lancu vrednosti. To znači da će IMMOFINANZ jasno premašiti cilj koji je postavila Evropska unija, a to je da postigne klimatsku neutralnost do 2050. godine

Sektor nekretnina ima odlučujuću ulogu u borbi protiv klimatskih promena - oko 40% svetskih emisija se može pripisati izgradnji ili radu nekretnina. Sa ciljem da se globalno zagrevanje ograniči na maksimalno 1,5°C, hitno su potrebne brojne mere. IMMOFINANZ, kao jedan od vodećih investitora u oblasti komercijalnih nekretnina u Evropi, prihvatila je ovu odgovornost i namerava da dostigne nultu emisiju gasova do 2040. godine.

„Globalna klimatska kriza i njen uticaj na životnu sredinu su najvažniji izazovi današnjice i svi smo pozvani da reagujemo. Zato smo postavili ambiciozan cilj da do 2040. dostignemo nultu emisiju gasova u svim segmentima našeg poslovanja. To održava našu posvećenost da prihvatimo odgovornost za čovečanstvo i našu životnu sredinu, kao i našu nameru da igramo vodeću ulogu u održivoj transformaciji naše industrije“, izjavio je Dietmar Reindl, izvršni direktor kompanije IMMOFINANZ, o ambicioznom programu održivosti kompanije.

Svake godine, najmanje 5% portfolija nekretnina će biti podvrgnuto opsežnoj obnovi energetske efikasnosti. IMMOFINANZ će takođe značajno povećati sopstvenu proizvodnju obnovljive energije, postavljanjem fotonaponske opreme na krovove svojih ritejl parkova STOP SHOP i opremanjem svih novih lokacija fotonaponskim sistemima. Poslovne zgrade myhive i šoping centri VIVO! biće opremljeni fotonaponskom opremom tamo gde je moguće i u zavisnosti od lokacije. Eksterno snabdevanje električnom energijom biće prevedeno na 100% obnovljive izvore energije, a kupovina fosilnih goriva će biti obustavljena. Svetlosni sistemi koji štede energiju biće instalirani u čitavom portfoliju, a upotreba pametnih tehnologija za sve nekretnine biće masovna proširena.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!