Trgovina

IKEA započela gradnju trgovačkog centra AVA Shopping Park, otvaranje planirano za proleće 2022. godine

Pored robne kuće IKEA Beograd u Bubanj potoku počela je izgradnja AVA Shopping Park-a, prostranog trgovačkog centra na otvorenom. Kompanija IKEA će ovom investicijom, vrednom više od 50 miliona evra, stvoriti priliku za zapošljavanje oko 400 ljudi u Srbiji.

„Veoma nam je drago što se radovi na ovako važnoj investiciji za grad Beograd i lokalnu zajednicu odvijaju prema planu, uprkos teškim okolnostima usled pandemije. Lokalna građevinska kompanija IT Tel i Vila Grad, naš glavni izvođač radova u ovom projektu, zaposliće više od 800 novih  radnika u fazi izgradnje. Nadamo se uspešnom periodu gradnje i, ako sve bude teklo po planu, planiramo da otvorimo AVA šoping park u proleće 2022,” rekao je Branko Mihajlov, glavni menadžer projekta.

Novi kompleks za kupovinu i zabavu, ranije poznat kao IKEA Beograd ritejl park, prostiraće se na površini od više od 30.000 kvadratnih metara. Okupiće na jednom mestu u više maloprodajnih objekata poznate brendove iz oblasti mode, sporta i tehnologije. Sa autoputem će biti povezan dodatnim isključenjem, a planiran je i prilaz sa obilaznice oko Beograda.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!