Trgovina

“Ikea” gradi Beogradski trgovački centar vredan 50 miliona evra

Kompanija “Ikea” će na proleće 2019. godine, pored svoje robne kuće u Bubanj potoku, kraj auto-puta Beograd-Niš, početi izgradnju Beogradskog trgovačkog centra površine veće od 40.000 kvadratnih metara, u šta će uložiti 50 miliona evra.

Direktor za razvoj u “Ikei” za Jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić je izjavio da se završetak trgovačkog centra, gde će raditi više od 400 ljudi, očekuje na proleće 2020. godine.

Na pitanje koji proizvođači će imati svoje prodajne objekte u sklopu tog centra, Lalić je kazao da je još rano govoriti o brendovima, ali da će se prvi put pojaviti mnoge robne marke koje sada nisu na tržištu Srbije.

"Došli smo u Srbiju da ostanemo dugoročno, a novi investicioni ciklus u Beogradski trgovački centar je potvrda toga", kazao je Lalić u Vladi Srbije prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji na projektu izgradnje trgovačkog centra “Ikee”.

Lalić je memorandum potisao s ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i sa zamenikom gradionačenika Beograda Goranom Vesićem.

Po Lalićevim rečima, investicijom u novi centar dodatno se unapređuje komercijalna zona u delu Beograda koji je je ranije bio močvaran.

Sa tom investicijom ulaganja “Ikee” u Srbiju biće oko 120 miliona evra.

"Očekujemo dalji rast tržišta Srbije i zato i dalje investiramo", rekao je Lalić i dodao da je od dolaska “Ikee” u Srbiju, avgusta 2017. godine, tržište nameštaja povećano 14 odsto.

Ministarka Mihajlović je rekla da “Ikea” prtner Vlade Srbije i da je sa njom mnogo toga u Srbiji urađeno prvi put, poput izdavanja elektronske građevinske dozvole.

"Ikea je bila prva i kada je u pitanju mentorski rad predstavnika resornog ministarstva sa velikim investitorima", rekla je Mihajlović i izrazila zadovoljstvo što će u novom centru biti zaposleno 400 ljudi.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!