Razvoj

I posle 30 godina od ujedinjenja velike razlike u kvalitetu života u nemačkim pokrajinama

Razlike u kvalitetu života između pojedinih nemačkih pokrajina vrlo su velike, navodi se u izveštaju komisije Nemačke, koji prenosi medijska kuća Funke.

"Između pojedinih nemačkih pokrajina postoje značajne razlike u primanjima, mogućnostima zapošljavanja, saobraćajnoj i telekomunikacionoj povezanosti kao i temeljnom snabdevanju", piše u izveštaju pod nazivom "Jednaki životni uslovi“.

Komisija smatra da bi savezna vlada trebalo da uvede promene u politici regionalne pomoći u razvoju, prenosi B92.

"Pomoć se više neće raspoređivati prema stranama sveta nego prema potrebama", navodi se u izveštaju. Iako su istočnonemačke savezne pokrajine i 30 godina nakon pada Berlinskog zida i dalje najnerazvijenija područja zemlje, izveštaj pokazuje da su i u mnogim delovima zapadne Nemačke primetni nedostaci u razvoju.

Savez nemačkih gradova i opština zatražio je od savezne vlade delovanje protiv tog fenomena kojig smatraju "sudbonosnim za budućnost zemlje". "Očekujemo da se konačno preduzmu odlučujući koraci kako bi se približili cilju jednakih životnih uslova u svim delovima Nemačke", rekao je direktor Saveza gradova i opština Gerd Landsberg za dnevnik Pasauer Noje Preše. On je zaključio da se u nekim delovima Nemačke građani osećaju kao da su ostavljeni na cedilu.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!