Reportaža

I Kragujevac je „pozeleneo“: Green Nights Out žurka stigla u Šumadiju

Samo dve nedelje nakon prve žurke u Novom Sadu, Green Night Out je ovog četvrtka stigao u Kragujevac. Veliki party održan je u prostoru Čaurnice u Kneževom Arsenalu, u prisustvu više stotina ljubitelja dobre zabave kao i brojnih poznatih ličnosti, koji su imali priliku da uživaju u jedinstvenoj žurci sa originalnim sadržajima, koji predstavljaju zeleni svet irskog viskija - slobodan duh i otvorenost ka novim iskustvima.

Legendarni bend, koji već više decenija nosi auru posebnosti, Električni orgazam, doneo je svojom vanvremenskom pojavom i žestokim zvukom obilje pozitivne energije i jedinstven osećaj povezanosti svih gostiju. Za nastavak dobrih vibracija do duboko u noć bili su zaduženi fantastični kragujevački DJ-evi PETROVITZ YUGOSLAVIA i SHOOMADISCO.

 

Zelene žurke koje organizuje Jameson, najpopularniji irski viski na svetu, poznate su po specifičnom konceptu, jer uvek donose nešto novo i drugačije. Poznata umetnica TKV, čiji murali krase mnoge gradove i koja je svrstana među 50 žena-najboljih strit-art umetnica današnjice, oslikavala je majice koje su posetioci dobijali na poklon. Za sve goste koji su poželeli da u Green Night Out uđu sa stilizovanom bradom, Jameson i kragujevački Pompadur priredili su poseban ugođaj. A popularni fotograf Nemanja Maraš u svom prepoznatljivom crno-belom stilu sa Green Night Out začinom izrađivao je foto portrete u svom improvizovanom studiju.

 

Za ovaj neobični događaj karte nisu mogle da se kupe, već samo da se osvoje putem promocija, društvenih mreža i drugih medija, što je izazvalo veliko interesovanje u gradu i regionu. Žurka je održana u zgradi Čaurnice, koja je deo komleksa Kneževog arsenala i predstavlja jednu od najranijih industrijskih celina u Srbiji 19. veka, izgrađena po visokim standardima industrijske arhitekture tog vremena od fugovane crvene opeke, kombinovane sa dekorativnim elementima. Danas je ovo rustično zdanje, iako načeto zubom vremena, mesto na kome se održavaju koncerti i festivali i potpuno je u duhu Jamesona, jer predstavlja tradiciju, autentičnost i kreativnost. Serija Jameson Green Night Out žurki posebno osvetljava velike i važne kulturne prostore Srbije, stavljajući pod reflektor javnosti njihov značaj za lokalne zajednice i kulturno nasleđe zemlje.

Foto: Jovan Živanović

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!