Mobilni uređaji

Huawei razvija blockchain telefon

Huawei u poslednjih nekoliko godina spada u proizvođače pametnih telefona koji se najbrže razvijaju, a kompanija hvata korak i sa najnovijim tehnologijama, budući da, kako se navodi u poslednjim izveštajima, radi na pametnom telefonu koji je namenjen onima, koji su zainteresovani za blockchain tehnologiju.

Naime, Huawei, ako je verovati pomenutim izveštajima, radi na razvijanju uređaja koji bi trebalo da podržava aplikacije koje se zasnivaju na blockchain tehnologiji, a Bloomberg piše da kompanija pregovara sa Sirin Labs, kako bi dobila licencu za Sirin operativni sistem. Novi operativni sistem bi trebalo da se pojavi u paru sa Android sistemom, te da pokreće aplikacije, koje se zasnivaju na blockchain tehnologiji. Kompanije su potvrdile da su pregovori u toku, ali nisu komentarisale šta bi to tačno moglo da znači za buduće korisnike.

Oni koji su upućeni u temu partnerstva pomenute dve kompanije ni malo nisu iznenađeni, budući da je još tokom 2017. godine moglo da se čuje da Sirin radi na blockchain telefonu koji će, kada se bude pojavio, koštati oko 1.000 dolara. Od kada je vest procurela, kompanija je dobila narudžbine za 25 hiljada jedinica.

Blockchain tehnologija, koja je osnova svih kriptovaluta, ima potencijal da potpuno promeni način online interakcija, a predstavlja ključnu tehnologiju u okviru različitih modernih aplikacija. Ako Huawei zaista radi na pomenutom uređaju to znači da će kompanija postati jedan od prvih velikih proizvođača, koji hvata korak sa blockchain tehnologijom, što znači da bi mogao da odigra glavnu ulogu u uvođenju ove tehnologije na masovno tržište.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!