Industrija

Hrvatski Altpro zainteresovan za investiranje u Inđiji

Hrvatska kompanija Altpro zainteresovana je za investiranje u Inđiji, objavljeno je na sajtu te opštine nakon posete Zagrebu predsednika opštine Inđije Vladimira Gaka tokom koje se susreo sa direktorom te kompanije Zvonimirom Vidukom.

Altpro se bavi proizvodnjom i razvojem signalno-sigurnosne opreme za železnička vozila i infrastrukturu i predstavlja jednu od nekoliko proizvođača navedene opreme u svetu. 

Najveći deo zaposlenih čini visokokvalifikovana radna snaga, a njihovi proizvodi su rasprostranjeni u 47 država sveta na šest kontinenata.

Viduka je predstavio proizvodni program kompanije i strategiju razvoja u narednom periodu. Kao jedan od ciljeva, Viduka je istakao širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji i osvajanje novih tržišta.

Rukovodstvo kompanije izrazilo je želju da poseti opštinu Inđija kako bi se na licu mesta uverili o svim prednostima koje srpska opština nudi zainteresovanim investitorima. 

Predsednik Vladimir Gak je istakao da potpuno opremljena industrijska zona i povoljan geografski položaj izdvajaju Inđiju kao najbolje mesto za ulaganje u Srbiji. Kao dodatnu povoljnost, Gak je naveo podatak da u prečniku od 50 kilometra živi preko tri miliona stanovnika, što predstavlja neiscrpan izvor radne snage svih profila.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!