Prodaja

Hotel “Slavija luks” sad prodaje država

Sud je poništio arbitražnu odluku na osnovu koje je sudski izvršitelj hteo da proda hotel “Slavija luks”. Na kraju, umesto izvršitelja, hotel privatizuje država.

Srpski privrednik Petar Matijević, koji je preko firme „Mat real estate“, u sastavu Industrije mesa Matijević, početkom godine za 6,5 miliona evra kupio taj hotel, odustao je od hotela “Slavija luks” i pre presude Privrednog suda. Naime, u kompaniji su se vodili sudskim postupkom, i tada je prestalo interesovanje za ovaj hotel. Takođe, kompanija nema nameru da ponovo učestvuje u nadmetanju, ukoliko bude raspisan tender, prenosi B92.

Matijeviću je vraćen iznos od oko šest miliona evra kada je Privredni sud u drugom postupku utvrdio da izvršitelj ne sme da proda imovinu ako je ona u sporu. Nakon poslednje presude, ukoliko ona postane pravosnažna, umesto izvršitelja, hotel bi trebalo da privatizuje država čije je on vlasništvo.

Trenutno je poznato da je privredni sud u Beogradu poništio arbitražnu odluku kojom je hotel “Slavija” trebalo austrijskoj firmi “Fil Šar” da isplati više od dva miliona evra i milion dolara na ime nadoknade navodne štete i izgubljene dobiti.

Poslovodstvo “Slavije” sada očekuje da tužilaštvo reaguje po krivičnoj prijavi, koja je podneta protiv članova arbitražnog veća, a najavljuju i da će prijavom biti dodatno obuhvaćen javni izvršitelj Marko Vukićević, koji je ne čakajući da sud odluči o arbitraži, objavio prodaju hotela.

Firma "Fil Šar" u vlasništvu udovice ubijenog Branislava Šaranovića potražuje od hotela "Slavija" 1,2 miliona evra, a sa sudskim troškovima dva miliona evra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!