Predstavljamo

„Hey Mercedes“ – Daimler osvaja Silikonsku Dolinu uz pomoć visoko tehnološke A klase

Novi Mercedes A klase obuhvata tehnologiju mašinskog učenja i prepoznavanje glasa ovog nemačkog proizvođača, u jednom od najhrabrijih pokušaja da osvoje Silikonsku Dolinu. Mercedes „MBUX“ sistem koji će biti ugrađivan u ovu seriju će biti u stanju da razume šta pričate – i još važnije, ono što mislite – isto kao Amazon Alexa, Apple Siri i Google Assitant.

Proizvođači automobila, naročito premijum automobila, sa oklevanjem ulaze na teritoriju tehnoloških giganta u oblasti autonomne vožnje i povezanih usluga – čiji se komercijalni potencijal umnožava sa funkcijama za prepoznavanjem govora i pomoć vozaču, prenosi tech-lifestyle.

Dimler-ov sistem smanjuje procep uz pomoć tehnologije. Ako bude radio kako je najavljeno, Mercedes će postaviti novi standard i dati nadu ostalim proizvođačima automobila kako bi i oni napravili govorni interfejs koji zapravo funkcioniše kao Siri ili Google.

Mercedes unapređuje svoju A klasu sa novim izgledom i motorima, prostranijom unutrašnjošću i funkcijama polu autonomne vožnje koje pomažu vozaču tokom vožnje na autoputu. MBUX sistem je predstavljen na dva velika horizontalna ekrana osetljiva na dodir koji potpuno zamenjuju komande na kontrolnoj tabli.

Sistem koristi veštačku inteligenciju kako bi razumeo komande vozača ili ih čak predvideo tako što uči navike osam različitih vozača. Izgovorene, instrukcije se mogu koristiti za kontrolu svega, od navigacije do infotejnment sistema. Daimler se nada da korisnicima koji već koriste pomoćnike neće nedostajati Siri ili Alexa kada sednu za volan ovog automobila i da će zapamtiti da pre svake komande moraju izgovoriti „hey Mercedes“.

Za razliku od konkurencije koja koristi „cloud“ rešenja, dostupna samo uz pristup internetu, Mercedesov pomoćnik koristi softver sa Nuance komunikacijom kako bi funkcionisao čak i bez internet komunikacije.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!