Finansijske usluge

“Goldman Sachs” ulaže 750 milijardi u ekologiju

Američka banka “Goldman Sachs” saopštila je kako planira da uloži 750 milijardi dolara tokom naredne decenije kako bi pomogla u borbi protiv klimatskih promena.

Banka je na svojoj internet-stranici navela da će taj iznos, njen "cilj do 2030", da usmeri na finansiranje, ulaganje i savetodavne aktivnosti vezane za devet područja po pitanju klimatske tranzicije i inkluzivnog rasta za siromašne.

Te aktivnosti uključuju i finansiranje čiste energije, održivog saobraćaja, pristupačnog obrazovanja i proizvodnje hrane.

“Ne postoji samo hitna potreba za delovanjem, već i snažan poslovni i ulagački razlog da se to uradi. Usmerenost na te specifične ciljeve daje nam niz merljivih podataka, kao što je količina smanjenja zagađenja i broja usluženih ljudi, koje možemo da pratimo", rekao je izvršni direktor Goldman Saks Dejvid Solomon, prenosi B92.

Dodao je da finansijske institucije moraju da podrže pokretače promena i da kompanije više ne mogu da tretiraju klimatske inicijative kao "periferno pitanje".

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!