Žensko preduzetništvo

“GirlCrew platforma“, start-up od 60 dolara koji danas ima 100.000 članova

Razvoj kompanije nikada nije bio lak posao. Mnogo toga treba da se uzme u obzir i uvek treba dosta novca.

Kada je u pitanju ovaj drugi korak, veliki budžet izgleda nije uvek neophodan, što nam pokazuje socijalna platforma “GirlCrew”, koja je osnovana na budžetu od 60 dolara.

Kako je to moguće? Jednostavno.

„Nismo morale da plaćamo poslovni prostor, jer smo većinu posla obavljale iz dnevne sobe mog stana“, kaže osnivač i jedna od direktorki u “GirlCrew”, Pamela Newenham.

Osnovana 2014. godine, platforma “GirlCrew” pomaže ženama da pronađu prijatelje u svom okruženju, što može biti online, putem grupnog četa ili tokom organizovanih događaja.

Ova platforma, koja je nastala u Dablinu, sada ima preko 100.000 članova u više od 45 gradova širom sveta, uključujući Njujork, Melburn i Toronto.

Veći deo od početnih 60 dolara, potrošeno je na kreiranje kreativnog sadržaja. „Trebala nam je pomoć sa zabavnim sadržajem koji bi privukao ljude na GirlCrew sajt“.

Tri žene osnivači ove platforme su zadržale svoje poslove, bar dok nisu bile sigurne da platforma ide u dobrom pravcu, kako bi imale rezervni plan u slučaju da tako ne bude. Tokom razvijanja platforme su dosta učile i napredovale. Kako je vođenje kompanije dosta skupo, nisu imale ideju koliko je softverskih inženjera potrebno angažovati, niti koliko ih platiti i koliko potrošiti na druge ugovorne obaveze. Zbog toga su kasnije izgubile dosta novca, naročito kod outsource angažmana za izradu aplikacije. Nakon toga su angažovale tehničkog saradnika, koji im je najviše pomogao u komunikaciji sa developerima i oceni kapaciteta i uspešnosti njihovog rada.

Posle pokretanja aplikacije u 2017. godini i proširenja njihove platforme na ceo svet, pitanje je šta je sledeće?

Pamela kaže da se nadaju da će u narednih 5 godina biti u mogućnosti da se priključe drugim velikim platformama na berzi, putem javne ponude akcija.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!