Energetika

“Gaspromnjeft” u NIS uložio oko tri milijarde evra

U razvoj NIS-a od 2009. godine uloženo je oko tri milijarde evra i kompanija je za 10 godina, koliko je „Gaspromnjeft” većinski akcionar, doživela velike promene.

To je u intervjuu za RTS rekao generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Tjurdenjev istakavši da su u tom periodu realizovane značajne investicije, pre svega, u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i u formiranje „moćnijih kapaciteta za preradu nafte u pančevačkoj Rafineriji”.

„U 2008. godini NIS je beležio gubitak u poslovanju, a posle kupovine kontrolnog paketa akcija, u saradnji sa srpskim akcionarima, počeo je aktivan rad na unapređenju rada kompanije. Sada je NIS jedna od najprofitabilnijih kompanija u Srbiji, sa paketom velikih investicionih projekata”, rekao je Tjurdenjev.

„Mi ćemo nastaviti sa ulaganjima u istraživanje i proizvodnju nafte, kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona koje smatramo perspektivnim, a reč je o koncesijama za istraživanje i proizvodnju nafte. Nastavićemo investicije i unapređenje usluga, čime ćemo obezbediti dohodak za naše akcionare”, naveo je generalni direktor NIS.

On je kao posebno značajne projekte naveo dalju modernizaciju Rafinerije nafte u Pančevu i unapređenje kapaciteta za proizvodnju električne energije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!