Projekti

Francusko-srpska privredna komora:10 pitanja za direktorku Poreske uprave

Francusko-srpska privredna komora održala je oktrugli sto pod nazivom 10 PITANJA ZA direktorku Poreske uprave, gospođu Draganu Marković.

Na inicijativu članica Komore, prvi gost ovakvog susreta bila je gospođa Marković, direktorka Poreske uprave koja je zajedno sa svojim rukovodstvom predstavila novine u radu Poreske uprave, kao i reforme koje se planiraju u cilju kreiranja efikasnije strukture koja je na raspolaganju svim poreskim obveznicima.

U prvom delu susreta gospođa Marković predstavila je aktuelni trenutak u kome se nalazi Poreska uprava, njene uspešne rezultate, kao i planove ka suštinskoj transformaciji Poreske uprave u efikasnu, modernu poresku administraciju, u skladu sa najboljom međunarodnom praksom.

Drugi deo skupa bio je posvećem brojnim pitanjima iz prakse prisutnih članica Francusko- srpske privredne komore koja se tiču tumačenja i primene poreskog zakonodavstva, na koja su odgovarali prisutni predstavnici Poreske uprave. Kroz izuzetno dinamičan dijalog, preduzeća su mogla da dobiju odgovore na pitanja i nedoumice sa kojima se sreću u svakodnevnom poslovanju, a Poreska uprava da dodatno spozna glavne preokupacije privrede.

Radi se o novom formatu događaja koji je Komora pokrenula i koji za cilj ima upoznavanje i otvorenu diskusiju članica Komore sa istaknutim ličnostima iz državnih institucija i sveta privrede.

Francusko-srpska privredna komora osnovana je 2005. godine sa ciljem da se okupi francusko-srpska poslovna zajednica i unapredi bilateralna saradnja dve zemlje. Članica je Unije francuskih privrednih komora u inostranstvu, a danas okuplja preko 100 kompanija i preduzeća u Srbiji, među kojima su Schneider Electric, Veolia, Lafarge, Atos, Sanofi, Renault, L’Oreal, Michelin (Tigar Tyres), banke Crédit Agricole, Société Générale, Egis, Le Bélier itd.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!